Stress & Burnout

Chagrijnig zijn, kort lontje, depressieve gevoelens, spanning- en pijnklachten, geen puf, lamlendig voelen, ontzettend vermoeid zijn en soms zelfs angstig zijn,

 

Veel mensen ervaren tegenwoordig een te hoge mate van stress. Een beetje stress heb je nodig en is ook gezond. Maar zodra je niet meer goed kan functioneren en gezondheidsklachten ervaart, wordt het iets anders.

 

Stress zien we ook bij volwassenen en bij jongeren, bij mannen en vrouwen en soms is er sprake van een burn-out. De druk vanuit de maatschappij ligt hoog. Door de informatiesnelheid, verwachtingen en economische factoren hebben we het soms erg moeilijk. We zijn vaak te veel in het hoofd bezig en te weinig met voelen. Onze plannen en activiteiten zijn toekomstgericht in plaats van genieten in het moment. Energie glijdt dan als het ware steeds van je af in plaats van dat je dingen doet die je energie geven.

 

Prikkelbaar

Ons zenuwstelsel raakt overprikkeld en energie stagneert. Kleine dingen kunnen dan heftige reacties geven. Chagrijnig en overgevoelig zijn is daar een direct gevolg van. We kunnen de prikkels niet meer goed verwerken en dan loop je vast. Een negatieve spiraal neerwaarts lijkt in gang gezet. Daar kun je verandering in brengen. Samen werken aan veranderingsprocessen, gezondheid, prettig leven door inzicht. Tijdens deze sessies krijg je hulpmiddelen aangeboden om je los te maken van de vaak remmende ballast. Het menselijk lichaam beschikt over een goed werkend zelf genezend vermogen en het wordt elke dag opnieuw uitgedaagd door hoe we in ons vel zitten en door onze leef- en eetgewoontes. Dit uit zich vaak in klachten waarbij het lichaam aangeeft dat het uit balans is geraakt. Onze sessie geeft je inzicht en handige tips die helpen je enorm kunnen helpen signalen te herkennen en om er anders mee om te gaan. Samen werken aan een andere stresservaring en meer balans helpt!

 

Dinsdag 27 november

19:30 -21:30 uur

Witte Kerkje - De Terp in Oudorp

Geef je op via ZINAlkmaar@gmail.com

 

Kosten € 45,00 per sessie

Deze sessie valt onder acupunctuurbehandeling. 

Bel je verzekering zodat je voor aanvang weet wat je terug krijgt!