Rugklachten

Van de westerse bevolking krijgt 60-90% minstens één keer in het leven lage rugpijn. Bij lage rugpijn is slechts in 5-10% van de gevallen een specifieke lichamelijke oorzaak aanwijsbaar.

 

Binnen de traditionele Chinese geneeskunde maken we gebruik van de energiebanen om een gunstige werking uit te oefenen op het functioneren van de rug.

 

Acupunctuur is voor veel cliënten een effectieve behandeling bij rugpijn. Ook tonen verschillende studies aan dat behandeling met acupunctuur een effectievere pijnreductie geeft dan het gebruik van pijnmedicatie. In onze sessie richten we ons op yin yoga oefeningen die de rug ondersteunen waardoor energie beter gaat stromen en bindweefsel losser wordt. Zo kunnen afvalstoffen door het lichaam beter verwerkt worden.

 

Vaak wordt ook gebruik gemaakt van kruidenremedies, moxa om punten te verwarmen, guasha en of cupping. Er zijn ook lotions van kruiden die helpen en ook daar vertellen we je graag meer over. Uiteraard krijg je diverse inzichten mee en de tips die vaak net weer even iets anders en zeer nuttig zijn. Wil je deze informatie en oefeningen niet missen meldt je dan aan voor onze bouwsteen over rugklachten.

 

Dinsdag 11 december

19:30 -21:30 uur

Witte Kerkje - De Terp in Oudorp

Geef je op via ZINAlkmaar@gmail.com

 

Kosten € 45,00 per sessie

Deze sessie valt onder acupunctuurbehandeling. 

Bel je verzekering zodat je voor aanvang weet wat je terug krijgt!