Lekker slapen

Veel mensen hebben slaapproblemen. Iedereen weet dat chronisch slaap tekort enorme invloed heeft op de gezondheid. Met onze bouwsteen ‘beter slapen’ leer je over de samenhang tussen dag -en nachtritme en de verbinding daarbij met onze organen. Zo wordt bijvoorbeeld in de Oosterse zienswijze beschreven hoe Nier energie het Hart kan koelen. Vanuit de elementen leer hoort de Nier energie bij het Water element en Hart energie bij Vuur. Water controleert het Vuur. Maakt rustig en kalm en sterkt vitale levensenergie.

 

Als je leert hoe je deze energie met oefeningen, voeding en leefstijl kunt vrij maken en ondersteunen is dat pure winst en kun je meer rust ervaren en beter ontspannen.

 

Wist je bijvoorbeeld dat in een grootschalig onderzoek Weens is aangetoond dat lavendelolie kan helpen bij beter slapen en emotionele stoornissen? Een paar druppeltjes op je kussen of aan de binnenkant van je polsen kan al voldoende zijn. Minder bekend is een hele fijne zachte lotion van een kruid wat Lilly Bulbus heet, een prachtige witte Lelie, die kan helpen bij kleine kinderen die veel huilen en slecht slapen. Waarom bepaalde kruiden en voedingstoffen kunnen helpen en in welke situaties ze van toepassing kunnen zijn en in welke juist ook weer niet, dat leggen we graag uit in deze sessie.

 

Er is nog zoveel meer te vertellen en te ervaren. Wil je ook beter slapen? Dan is deze sessie een hele mooie kans voor je.  

 

Dinsdag 2 oktober 

19:30 -21:30 uur

Witte Kerkje - De Terp in Oudorp

Geef je op via  ZINAlkmaar@gmail.com

 

Kosten € 45,00 per sessie

Deze sessie valt onder acupunctuurbehandeling. 

Bel je verzekering zodat je voor aanvang weet wat je terug krijgt!