Jouw Element

Jouw Element

Onze eerste ZIN bouwsteen staat in het teken van jouw element. Deze sessie bieden wij aan als startpunt om voor jezelf te kijken hoe je winst kunt behalen in jouw gezondheid door inzicht vanuit deze elementenleer. Vanuit de Oosterse zienswijze worden vijf orgaan netwerken (meridiaan- energiebanen), benoemd. Deze verwijzen naar een complete set fysiologische en psychologische functies die worden benoemd als Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout. Het mooie is dat ze met elkaar in verbinding staan en invloed op elkaar hebben. Als je weet welk element bij jou het sterkst aanwezig is dan kun je daar mee werken en je voordeel mee doen!

 

Zo worden de elementen ook gezien in energie om ons heen. Denk bijvoorbeeld aan het ritme van de dag, de opeenvolging van seizoenen, en voeding- en kruiden. In deze bouwsteen beperken we ons tot het aantippen van deze leer, en zoemen we graag in op de energiebanen in het lichaam en emoties .

 

Hoe kun je nou weten om welk element type het bij jou gaat?

 

Onze uitleg geeft inzicht en herkenning. Om je een idee te geven. Heeft een Watertype kenmerken als een zachte uitstraling, grote, diepe ogen, open en breed voorhoofd en een prominente kin. Over het algemeen zijn het diepe denkers, beetje gereserveerd en vredelievend. Ze houden niet van ruzie. Besteden tijd aan zelfreflectie. En zijn ook graag op zichzelf. Ze zijn spiritueel, niet materialistisch en kunnen zich over het algemeen goed inleven in anderen, ze zijn empathisch. Of een Vuurtype, vrolijke uitstraling en meestal vol haar. Het zijn charismatische personen, houden van plezier en gezelligheid, ze hebben veel energie. Zijn gepassioneerd over van alles en houden van reizen. Hebben wel de neiging tot drama in hun leven.

 

Vaak is het zo dat er dan ook bepaalde gezondheidsproblemen te herkennen zijn en daar liggen kansen. Tijdens deze sessie ga je herkennen hoe dit bij jou zit. En krijg je tips die je helpen om in een betere balans te komen.

 

Dinsdag 18 september

19:30 -21:30 uur

Witte Kerkje - De Terp in Oudorp

Geef je op via ZINAlkmaar@gmail.com

 

Kosten € 45,00 per sessie

Deze sessie valt onder acupunctuurbehandeling. 

Bel je verzekering zodat je voor aanvang weet wat je terug krijgt!