Gezond gewicht

In onze bouwsteen ‘gezond gewicht’ gaat over oefeningen vanuit de Yin Yoga, over meerdere factoren die we zien bij gewichtsproblemen en hoe daarmee om te gaan, en over voeding- en kruidentips die helpen dit proces aan te gaan. Met deze bouwsteen willen we je ondersteuning bieden om met nieuwe energie, én diverse handige en bruikbare informatie de knop om te zetten.

 

Vele van ons hebben weinig tijd over en grijpen gemakkelijk naar goedkope kant-en-klaar voeding. Dat je daar maar weinig bruikbare energie uit kunt halen weten we allemaal. Ook kan er een negatieve spiraal van minder bewegen ontstaan doordat je niet lekker in je vel zit. Of je bent meer aankomen na een zwangerschap en te druk en hebt weinig energie over. En soms is het zo dat je doet wat je kan maar er verandert weinig. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van situaties waar je in kunt zitten en waar je graag uit zou willen stappen. Soms helpt een andere zienswijze daar heel goed bij.

 

Spijsverteringsprocessen worden in de Oosterse zienswijze vertaald naar Maag en Miltenergie. Dit energiesysteem bepaald de kwaliteit van de spijsvertering en transformatieprocessen. Waarom deze functies verstoord zijn kan vele oorzaken hebben. Een paar voorbeelden daarvan zijn; voedselstagnatie door een verkeerd voedingspatroon; verstoorde energie door eten op onregelmatige tijdstippen; teveel rauwe en koude voeding (dit dooft het spijsverteringsvuur); teveel hete en vette voeding (is te zwaar om te verteren).

 

Een paar tips die we je nu al graag meegeven zijn:

Tip 1: Maak van je ontbijt een hoofdmaaltijd

Tip 2: Drink gekookt water

Tip 3: Eet minder rauwkostmaaltijden en meer soep (ook bij warm weer)

Tip 4: Minder brood, pasta en pizza

Tip 5: Vermijd zoveel als mogelijk koemelkproducten

Tip 6: Omhels de bittere smaak

Tip 7: Eet tot 70% vol, neem niet meer als je het gevoel hebt dat je bijna vol zit

Tip 8: Kies producten die de stofwisseling stimuleren

Tip 9: Geen frisdranken en pakken fruitdrank

Tip 10: Geniet door leuke activiteiten te ondernemen. Lekker buiten en in beweging

 

Een gezonde leefstijl heeft ook veel te maken met minder veel en bewuster eten. Allerlei klachten kunnen ontstaan door overgewicht, denk bijvoorbeeld aan diabetes. Er is dan ook veel te vertellen en dat delen we graag met je tijdens deze bouwsteen. Kortom wij bieden met deze bouwsteen een mooie complete en boeiende sessie aan voor iedereen die graag wat zou willen afvallen door energie op een positieve manier in beweging te zetten.

 

Dinsdag 30 oktober 

19:30 -21:30 uur

Witte Kerkje - De Terp in Oudorp

Geef je op via ZINAlkmaar@gmail.com.

 

Kosten € 45,00 per sessie

 

Deze sessie valt onder acupunctuurbehandeling. 

Bel je verzekering zodat je voor aanvang weet wat je terug krijgt!