Yoga

Yin yoga

Yin yoga nodigt je uit om eens naar de zijn-modus te komen.

Yin yoga nodigt je uit om eens naar de zijn-modus te komen.

Je lichaam heeft je een hoop te vertellen, alleen luisteren wij er vaak niet naar. De boodschap van ons lichaam wordt overstemd door onze drukke levens, onze verplichtingen en onze constante doe-modus. Yin yoga nodigt je uit om eens naar de zijn-modus te komen. Yin yoga is een hele rustige vorm van yoga waarbij je ruimte creëert in je lichaam, Rust in de kop en waarbij je lekkerder in je vel komt te zitten.

Oja nog een belangrijk detail; je hoeft er niet lenig voor te zijn! Ik nodig iedereen uit om aan het begin van de les het ego buiten de deur te laten. Alleen maar zijn, voelen en je eigen grenzen ontdekken in jouw lichaam. Hoe meer je loslaat hoe leniger je uiteindelijk zult worden.

Sphinx pose

We werken tijdens de lessen op het bindweefsel in het lichaam en hierdoor ervaar je op termijn meer soepelheid in het lichaam en meer ruimte in je lichaam. Bindweefsel stimuleer je  door de houdingen langer vast te houden, meestal 3 tot 5 minuten. Tijd om je lichaam eens goed te voelen. Maar ook tijd waarin je gedachtes alle kanten op kunnen schieten. Door middel van ademhaling, rust en stilte oefen je elke les weer om meer stilte tussen de gedachtes door te creëren, Rust in de kop. Naast de lichamelijke en mentale werking kan Yin yoga je ook helpen op energetisch niveau. Door het bindweefsel lopen energielijnen als riviertjes door het lichaam, meridianen genoemd. Door het bindweefsel te stretchen, stimuleer je automatisch deze meridianen. Wil je meer weten over de meridianen en de werking hiervan bekijk dan ZIN, waarin wij yin yoga met acupunctuur combineren.

Balans in je leven

Yin yoga is een levensbeschouwing en stimuleert de fysieke en mentale gezondheid. Het is perfect om de balans tussen het hoofd, het lichaam en gevoel te herstellen. Terug van je hoofd naar je hart. Je wordt je bewust van gevoelens, patronen en gewoontes.

Yin yoga kan je helpen bij:

  • Stress
  • Blessures
  • Rugpijn
  • Weinig energie
  • Spijsverteringsproblemen
  • Emotionele disbalans

Waar kan ik een les volgen?

Er zijn wekelijks lessen op verschillende locaties. Op woensdagavond geef ik les op een prachtige locatie in Dirkshorn, bij Flow to Grow. Op donderdagochtend verzorg ik yin yogalessen in het Kerkje van Haringhuizen en op donderdagavond bij Wijkcentrum de Oever in Alkmaar. Kijk voor de exacte dagen en tijden op het lesrooster.

Je yoga inplannen? Dat doe je zelf...

Cadeaukaart

Een fijn cadeau voor jezelf of voor een dierbare; Wie gun jij Rust in de kop? Bewussst biedt cadeaukaarten aan.
Wil je een cadeaukaart aanschaffen, klik dan op de button!

Ook rust in jouw bedrijf?

Je yoga inplannen? Dat doe je zelf...

Meer informatie? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Benieuwd naar onze events?