Yoga

Stoelyoga

Veel houdingen vanuit de yoga zijn te vertalen naar de stoel. Om zo spieren en gewrichten soepeler te maken en meer ontspanning te ervaren.

Stoelyoga

Veel houdingen vanuit de yoga zijn te vertalen naar de stoel om zo spieren en gewrichten soepeler te maken en meer ontspanning te ervaren.

Stoelyoga is het uitvoeren van milde en toegankelijke houdingen op een stoel. Dit kan een bureaustoel, eetkamerstoel, vliegtuigstoel of rolstoel zijn. Deze vorm van yoga is er op gericht om spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanning los te laten, je bewustzijn te vergroten en je concentratie te verbeteren. Sommige houdingen zijn klein en minimaal en daardoor haalbaar voor iedereen. Door het regelmatig beoefenen van de houdingen zal je lichamelijke en geestelijke gezondheid merkbaar beter worden.

Een stoelyoga les bestaat uit:

  • Ontspanningsoefeningen
  • Ademhalingsoefeningen
  • Rek- en strekoefeningen
  • Versterkende oefeningen
  • Lichaamshoudingen
  • Concentratietechnieken
  • Meditatie

Stoelyogales
Stoelyoga les

Stoelyoga voor creatieve en ontspannen medewerkers

Zakelijk gezien een uitstekende keuze om je werknemers wekelijks een yogales aan te bieden. Om binnen bedrijven de kwaliteit van het werk hoog en het concentratieniveau op peil te houden, is het belangrijk om de dag te onderbreken met korte ontspan- en oplaad momenten. Stoelyoga geeft rust in de kop en rust in je bedrijf die nodig is voor goed denkwerk en creativiteit. Even afstand nemen van de hectiek van de dag en tijd nemen voor ontspanning en rust werkt heel goed en maakt je medewerkers effectief. Ik kom langs op kantoor en verzorg Rust in je bedrijf.

Of wellicht ben je op zoek naar een ontspannen workshop tijdens je vergadering, denk dan eens aan een stoelyoga sessie!

Veel houdingen vanuit de yoga zijn te vertalen naar de stoel om zo spieren en gewrichten soepeler te maken en meer ontspanning te ervaren. Tijdens de korte sessie van 20 minuten ontspan je lichaam en geest. De sessie is vergelijkbaar met een powernap, zodat je vervolgens vol vernieuwde energie, inspiratie en ideeën je vergadering weer kunt voortzetten. Een zeer ontspannen en effectieve workshop dus!

Ik heb laatst een blog geschreven over stoelyoga en daarbij enkele oefeningen toegevoegd, zodat je het eens uit kunt proberen.

Je yoga inplannen? Dat doe je zelf...

Cadeaukaart

Een fijn cadeau voor jezelf of voor een dierbare; Wie gun jij Rust in de kop? Bewussst biedt cadeaukaarten aan.
Wil je een cadeaukaart aanschaffen, klik dan op de button!

Ook rust in jouw bedrijf?

Je yoga inplannen? Dat doe je zelf...

Meer informatie? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Benieuwd naar onze events?