Persoonlijk

Een nieuwe stap

Ik zal mijzelf eerst even voorstellen; Mijn naam is Josette Jimmink. Na mijn hbo-opleiding heb ik zo’n 15 jaar gewerkt in de commerciële en bancaire wereld. Met voldoening. Tot de laatste jaren. Als middendertiger kreeg ik steeds meer de behoefte een nieuwe stap in mijn leven te maken.

Wat voeg ik toe?

Ik stelde mezelf de laatste jaren regelmatig de vraag: ‘Wat voeg ik toe voor iemand?’ Die vraag stellen is ‘m ook meteen beantwoorden. ‘Te weinig’. Ik wilde meer dan mijn werk in de ‘harde’ sector. Meer diepgang in mijn leven. Een inspiratiebron zijn voor anderen; dat geeft mijzelf ook inspiratie. Ik word er blij van om mensen te  helpen.

Zo’n acht jaar geleden begon ik zelf met yoga. Het bracht me rust en ontspanning. ‘Waarom niet daarin verder?’, vroeg ik mezelf af. Ik heb mijn hart gevolgd. Op zoek naar die nieuwe uitdaging, die volgende stap, heb ik de opleiding tot Yin yogadocent gevolgd aan de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam en met succes afgerond. Vervolgens heb ik veel ervaring opgedaan in het lesgeven en heb ik de opleiding tot masseur met succes afgerond.

Bewussst

Nu heb ik dus mijn eigen bedrijf. Bewussst, yoga & massage op locatie. Het is in mijn ogen belangrijk dat mensen bewust met hun lichaam omgaan, bewust worden van waar ze mee bezig zijn; niet als een kip zonder kop blijven door rennen. Mijn slogan luidt: Rust in de kop. Dat heeft een dubbele betekenis. Ik wil rust in het hoofd creëren. Dat probeer ik te realiseren vanuit Alkmaar, mijn woonplaats, in de kop van Noord-Holland, maar natuurlijk ook daarbuiten.

Een dankbaar en warm gevoel overvalt me iedere keer weer wanneer ik mijn lessen geef. Het geeft mij voldoening om een inspiratiebron te zijn en mensen Rust in de kop en ruimte in het lijf te laten ervaren. Prachtig om te zien hoe de sfeer tijdens een les verandert en steeds stiller en meer ontspannen wordt. Dat is wat yoga met je doet en daar word ik heel blij van!


Scholing

RYS 200 Yin yoga

De Nieuwe Yoga School

The RYS50 Advaced Study - Restorative yoga -

De Nieuwe Yoga School

Opleiding Stoelyoga docent

Stoelyoga Nederland

Opleiding Oosterse filosofie & massage

ATS

Opleiding Stoelmassage

ATS en Massage in beweging

Yin Yoga Medicine

BIVAG - Sneek

Mijn missie

Bewust stil zijn

We leven in een drukke maatschappij waarin veel van ons wordt verwacht. Ik denk daarom dat er veel behoefte is om met meer bewustzijn dingen aan te pakken en meer stilte toe te voegen aan ons dagelijks leven. Bewust stil zijn dus!

Rust in je bedrijf

Laat werknemers niet eindeloos achter de computer  zitten en ga als onderneming preventief te werk. In het bedrijfsleven heerst een continue druk van presteren, dit te vergelijken met topsport. Net als bij topsport is het belangrijk om goed voor je lichaam en geest te zorgen. Laat je medewerkers tussen het werk door bewegen en ontspannen.