ZIN Bouwstenen

Zet energie in beweging, de blokkades voorbij

Vanaf 14 januari 2020 starten we voor het 3e jaar met ons ZIN bouwstenen programma.

Onze unieke combinatie bestaat uit drie pijlers om jouw gezondheid te ondersteunen;

  • Inspiratie vanuit de inzichten van de eeuwenoude traditie van de Chinese geneeskunde in onze moderne tijd geplaatst;
  • yin yoga oefeningen waardoor er ruimte in het lichaam ontstaat zodat energie beter gaat stromen en mogelijke blokkades worden verzacht;
  • meditatie tijdens de acupunctuur met als doel naar binnen te keren, waarbij de extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst worden ter ondersteuning van de gezondheid

Tijdens de sessies van twee uur in het prachtige Witte kerkje op de Terp in Oudorp kom je tot jezelf. Je kunt geheel individueel en op je eigen niveau werken aan jouw specifieke aandachtspunten. Doordat we samen in stilte houdingen, de meditatie en de acupunctuur ervaren is er sprake van een bijzonder prettige sfeer en energie.

Wij, Josette Jimmink en Petra Tjeertes, zijn 3 jaar geleden met dit programma begonnen omdat we een diepe overtuiging hebben dat de unieke combinatie van yin yoga en acupunctuur een bijzonder positief effect heeft op veel gezondheidsklachten. Mede ook door de geboden inzichten en de praktische aanpak gaan we een stap verder en zetten we écht energie in beweging.

Zo hebben blokkades waardoor veel gezondheidsklachten ontstaan ook een relatie met onze emoties.

Vaak is er dan op een zeker moment ook sprake van een negatieve spiraal. De fysieke klachten ontstaan of verergeren wanneer emoties met je aan de haal gaan, je lichaam reageert op de emotie en zo kan je dan ook mentaal maar ook fysiek weer uit balans raken. Aandacht op zowel de fysieke als de emotionele disbalans heeft dan ook ZIN!

Het volledige programma bestaat uit 6 thema’s vanuit de elementen leer.  Waarbij de eerste sessie de introductie is en de vervolgsessies inzichten bieden vanuit de relaties met de natuur om ons heen en met deze 5 bewegingen vertaald naar onze lichaamsenergie en onze gezondheid. De elementen wordt ook wel Wu Xing genoemd. Wu betekent 'vijf' en xing ‘lopen’ of ‘bewegen’. Er is dus sprake van vijf processen en er wordt in theorie ook wel eens gesproken over de 5 fasen. Deze 5 fasen beschrijven de veranderingen van het natuurlijke verloop en het ontstaan. Ze hebben allemaal onderlinge relaties met elkaar. Je ziet deze fasen allemaal bewegen en veranderen in een cyclus. In het dagelijkse leven kun je de Wu Xing bijvoorbeeld terugvinden in de wisseling van seizoenen, die invloed kan hebben op het menselijk lichaam. Ook wordt de Wu Xing gebruikt als basis van de Chinese geneeskunde bij de diagnostiek en therapieën.

Ons totaal aanbod zou je een reis van duizend stappen kunnen noemen, waarbij iedere stap telt. Er zit zoveel potentieel en wijsheid in jezelf waarmee je gezondheid kunt ondersteunen en verbeteren. En ZIN deelt graag praktische kennis, biedt inzichten, geeft richting en door je met de oefeningen te begeleiden kun je optimaal bezig zijn met je eigen lichaamsenergie en gezondheidsvraagstukken.

Kosten

De kosten voor de ZIN sessies vallen dit jaar niet meer onder de vergoeding van acupunctuur. Dit heeft ermee te maken dat de vergoeding alleen kan mits de acupunctuur ingezet wordt in het kader van een behandelplan ter behandeling van een gezondheidsprobleem.  De acupunctuur die Petra toepast tijdens de ZIN sessie is ter preventie en het ondersteunen van de algehele gezondheid door energie in beweging te zetten.

Omdat wij overtuigt zijn van de vele gezondheid voordelen die onze unieke combinatie biedt willen we de drempel graag laag houden. De kosten voor de sessie hebben we dan ook verlaagt naar 35,- euro, én voor diegene die alle zes de sessie aanwezig zullen zijn bieden we nog een extra korting aan van 5,- euro per sessie aan!


Waar en wanneer

Dinsdag 14 januari- Elementenleer - 19:30-21:30 uur
Dinsdag 21 januari- Zet water energie in beweging - 19:30-21:30 uur
Dinsdag 28 januari- Zet hout energie in beweging - 19:30-21:30 uur
Dinsdag 4 februari - Zet vuur energie in beweging - 19:30-21:30 uur
Dinsdag 11 februari- Zet aarde energie in beweging - 19:30-21:30 uur
Dinsdag 25 februari- Zet metaal energie in beweging - 19:30-21:30 uur

Deze sessies worden georganiseerd op een prachtige en sfeervolle locatie in Oudorp (Alkmaar). Het Witte Kerkje - Kerklaan 4 - Oudorp

Meedoen?

Geef je hier op

Volg ZIN via social media om op de hoogte te blijven van de nieuwste workshops en data.

Je yoga inplannen? Dat doe je zelf...

Cadeaukaart

Een fijn cadeau voor jezelf of voor een dierbare; Wie gun jij Rust in de kop? Bewussst biedt cadeaukaarten aan.
Wil je een cadeaukaart aanschaffen, klik dan op de button!