Yin yoga & Hapto therapie

Meer voelen en minder denken


Iets wat ik vaak benoem tijdens mijn lessen. Te luisteren naar de  signalen van je lichaam, maar ook naar wat erbinnen in jou speelt. Vaak als  het ongemakkelijk of onaangenaam wordt, dan duwen we het weg, als een bal die  je onder water duwt. Maar die bal komt vroeg of laat een keer omhoog.
 
Dit voelen wordt ook gebruikt in Haptonomie. Een prachtige manier om  gevoelens te doorvoelen, contact te maken met je lichaam, met je ademhaling  en met je binnenwereld. Zelf ben ik groot fan van haptonomie. Afgelopen  sessie was zo prachtig mooi en bijzonder dat Monique en ik hebben besloten om  in 2021 weer 4 sessies te plannen. 4 verschillende thema’s die Monique in haar praktijk veel ziet terugkomen, maar die ik ook vaak tijdens mijn lessen tegenkom.

 

Grenzen

YIN, maar ook haptonomie, gaan over  Your Inner Nature, oftewel wat speelt er in jou en waar liggen jouw grenzen.  Vaak proberen wij die grenzen te stellen vanuit ons hoofd en vanuit ons  denken, maar hoe fijn is het als je deze grenzen ook daadwerkelijk kunt  aanvoelen voor jezelf. Nog voordat je daadwerkelijk over je eigen grenzen heen gaat.

 

Hart voor jezelf

Hoe hard ben jij voor jezelf of kun je  misschien een hart hebben voor jezelf? Deze sessie gaat over zelfcompassie.  Waar komen die vastgeroeste patronen van bewijsdrang en hard zijn voor jezelf  vandaan? Deze middag gebruiken we om deze patronen te onderzoeken, te  doorvoelen en vervolgens gaan we oefenen met de vrouwelijke energie van  loslaten, mildheid en zachtheid.  

 

Omgaan met druk & stress

Stress, het is niet meer weg te denken  uit onze samenleving. Een beetje stress is geen probleem en houd je zelfs alert.  Maar bij langdurige stresssituaties maken  de bijnieren adrenaline aan en zet ons lichaam zich schrap. Wanneer we niet  reageren, gaan deze stresshormonen niet door en worden ze opgeslagen in het  lichaam. Dit kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals een constante  staat van angst of alertheid, slapeloosheid, verlaagd immuunsysteem of  eetstoornissen. Tijdens deze middag is er veel aandacht voor het kalmeren van  het zenuwstelsel, ademhalingsoefeningen en oefeningen om op een gezonde  manier om te gaan met druk en stress.

 

Flow!

In je flow zitten. Een uitdrukking die  wel vaker hoort, maar wellicht niet herkend als je niet in je flow zit. Als  het idee hebt dat alles je moeite kost en je hard voor dingen moet werken.  Terwijl als je in je flow zit dan lijkt alles vanzelf te gaan en surf je  moeiteloos mee. De meest natuurlijke manier van leven is met de stroom mee,  zonder dat je het idee hebt dat je er iets voor moet doen of moet laten.  Vanuit ons ego, is er echter vaak een sterk verlangen of iets te willen  bereiken of forceren. Dit blokkeert die moeiteloze stromen. Hoe werkt die  flow nou eigenlijk en hoe kun je de natuur hierin gebruiken? Dat is het thema  van deze middag.

 

Data 2021

Zondag 26 september 2021 – 14:00-18:00 uur  Omgaan met druk & stress

Zondag 28 november 2021 - 14:00-18:00 uur  Flow

 

Kosten

Kosten per persoon € 150,00 per sessie (je  ontvangt een factuur en mocht je aanvullend verzekerd zijn dan ontvang je een  gedeelte terug van je zorgverzekeraar)

Reserveren

Wij hebben 6 plekjes beschikbaar per middag. Wil je meer informatie of jouw plekje reserveren? Neem contact op met Monique  Haijnes; info@moniquehaijnes.nl

 

Volg Bewussst via social media om op de hoogte te blijven van de nieuwste workshops en data.

Je yoga inplannen? Dat doe je zelf...

Cadeaukaart

Een fijn cadeau voor jezelf of voor een dierbare; Wie gun jij Rust in de kop? Bewussst biedt cadeaukaarten aan.
Wil je een cadeaukaart aanschaffen, klik dan op de button!