Yin yoga & Haptonomie

Meer voelen en minder denken


Iets wat ik vaak benoem tijdens mijn lessen. Te luisteren naar de signalen van je lichaam, maar ook naar wat erbinnen in jou speelt. Vaak als het ongemakkelijk of onaangenaam wordt, dan duwen we het weg, als een bal die je onderwater duwt. Maar die bal komt vroeg of laat een keer omhoog.

Dit voelen wordt ook gebruikt in Haptonomie. Een prachtige manier om gevoelens te doorvoelen, contact te maken met je lichaam, met je ademhaling en met je binnenwereld. Zelf ben ik groot fan van haptonomie. Afgelopen sessies waren zo waardevol en bijzonder dat Monique en ik hebben besloten om ook in 2022 weer een sessie in te plannen.

Grenzen

Grenzen - YIN, maar ook haptonomie, gaan over YourInner Nature, oftewel wat speelt er in jou en waar liggen jouw grenzen. Vaak proberen wij die grenzen te stellen vanuit ons hoofd en vanuit ons denken, maar hoe fijn is het als je deze grenzen ook daadwerkelijk kunt aanvoelen voor jezelf. Nog voordat je daadwerkelijk over je eigen grenzen heen gaat.

Deze super mooie dag leer je nog meer in contact te komen met je gevoel en lichaam… Het thema is Grenzen stellen vanuit zelfliefde❤️

Het thema grenzen komt in de praktijk bijna dagelijks wel eens ter sprake. Vaak gaat dit gepaard met een bepaalde zwaarte, moeite of in ieder geval een diepe verzuchting.Mijn standaard boodschap is dan vaak ook, zou je grenzen ook kunnen bekijken als teken van liefde voor jezelf en liefde voor de ander? Het aangeven van grenzen maakt je voor je gevoel misschien wat minder cool of een zeur. Terwijl het ook een daad van liefde, transparantie en daarmee veiligheid kan zijn.

Hoe ziet de dag eruit?

We starten de ochtend ontspannen met een kopje thee en iets lekkers en yin om aan te komen. Het is op een prachtige, rustige plek inBergen - De Berkeley. Daarna zal Monique het overnemen met oefeningen in acceptatie. Dit doet ze echt fantastisch! 

Vervolgens gebruiken we de yin yoga om de oefeningen te laten landen. 

Tijdens de pauze zorgen we voor een lekkere lunch.

Na de lunch gaan we tijdens de yin en haptotherapie oefenen met grenzen stellen.

Kortom een super mooie en waardevolle dag!

 

Doe je mee om te ervaren wat dit voor jou kan betekenen? Een dag waarin verschillende oefeningen worden afgewisseld met fijne yogalessen en reflectiemomenten. 

Datum

Zondag 29 mei - 10:30 - 16:30 uur  

 

Kosten

€ 160,00 per persoon (je ontvangt een factuur en mocht je aanvullend verzekerd zijn dan ontvang je een gedeelte terug van je zorgverzekeraar)

Reserveren

Wij hebben 6 plekjes beschikbaar per middag. Wil je meer informatie of jouw plekje reserveren? Neem contact op met Monique  Haijnes; info@moniquehaijnes.nl

 

Volg Bewussst via social media om op de hoogte te blijven van de nieuwste workshops en data.

Je yoga inplannen? Dat doe je zelf...

Cadeaukaart

Een fijn cadeau voor jezelf of voor een dierbare; Wie gun jij Rust in de kop? Bewussst biedt cadeaukaarten aan.
Wil je een cadeaukaart aanschaffen, klik dan op de button!