Yin yoga & Familieopstellingen

De samenwerkingen die ik heb zijn allen puur uit eigen ervaring en zijn voor mij ontzettend leerzaam. Familieopstellingen is daar één van. Een ontzettend mooie methode om bepaalde patronen te doorbreken.


Één van mijn meest waardevolle boeken die ik tot dusver las is de Fontein van Els van Steijn. En ondanks dat ik al eerder een opstelling had gedaan en dit zo waanzinnig bijzonder en helend vond, gaf dit boek mij inzicht in patronen die ik eerder niet herkende. Zo ben ik op jonge leeftijd mijn vader verloren en had ik sindsdien een bewijsdrang waar je u tegen zegt. Het moment dat ik las over dit patroon (band met de vader) begon ik het te herkennen en kon ik het intern gaan oplossen.


Els ziet een familie opstelling als een fontein waar een ieder zijn eigen plekje heeft. Jij bijvoorbeeld onder je ouders en grootouders om zo de stroom op te vangen en jouw kinderen weer onder jou om de stroom door te geven. Prachtig om te lezen en natuurlijk nog mooier om het zelf te ervaren.


Net als bij familieopstellingen zijn er ook in yin yoga patronen. Patronen in fysieke beweging, altijd de houding op dezelfde manier innemen, maar ook mentale patronen. Hier zag en voelde ik vooral een hele mooie combinatie.


Zelf heb ik meerdere malen een opstelling bij Monique gedaan en zij heeft enorm veel ervaring. Ik vind haar waanzinnig in het begeleiden van opstellingen, het aanvoelen waar de behoefte of oplossing ligt en bovendien vind ik het ook nog eens een feest om samen te werken. Dus je kunt je voorstellen dat ik heel blij was dat Monique gelijk enthousiast was dat ik haar vertelde over deze combinatie. Een unieke combinatie om inzicht te krijgen in jouw patronen en ze misschien wel te doorbreken.


Vrijdag 22 oktober

13:30-20:00 uur

Berkeley Bergen

De kosten zijn € 160,00 per persoon inclusief diner.

Deze workshop is kleinschalig, maximaal 6 personen.


Volg Bewussst via social media om op de hoogte te blijven van de nieuwste workshops en data.

Je yoga inplannen? Dat doe je zelf...

Cadeaukaart

Een fijn cadeau voor jezelf of voor een dierbare; Wie gun jij Rust in de kop? Bewussst biedt cadeaukaarten aan.
Wil je een cadeaukaart aanschaffen, klik dan op de button!