Herfstkracht

 

Sterk je weerstand met deze sessie “Herfstpracht en tijd voorreflectie”

Na de uitbundige warmte en volle bloei van de zomer zien we de omgeving veranderen. Zoals de natuur zich langzaam terugtrekt is de herfst het seizoen van loslaten en reflectie, net zoals de bladeren die van de bomen op de aarde neerdalen. Ze bieden voeding in deze overgangsfase om vanuit overgave en rust te rijpen. Een goede tijd om oude patronen te zien en om deze misschien meer te laten en jezelf door rust en ontspanning op te laden zodat je energie en weerstand opbouwt voor de periode die gaat komen.

Deze sessie richten we dan ook op de beweging en het ondersteunen van de Long- en de Dikke Darm energie. Het is tenslotte deMetaal fase. Wie in de herfst extra aandacht hieraan besteedt die geeft een boost aan het opbouwen van de weerstand; zowel fysiek als mentaal.

Bescherm jezelf tegen kouden en wind

‘Wind is de drager van 100 ziektes’, volgens de traditionele Chinese geneeswijze. Het zorgt er voor dat koude het lichaam binnen kan dringen en aanvalt als onze weerstand even minder is. Dit gebeurt vooral via de nek, het achterhoofd en de schouders.In de herfst zien we dan ook meer klachten als verkrampte schouder- en nekspieren en hoofdpijn. Bescherm je daarom goed tegen de kou. In deze sessie maak je kennis met acupressuur punten die jezelf kunt masseren om je weerstand te sterken, om spieren en het lichaam beter te ontspannen én om de doorstroom van de levensenergie (Qi) te bevorderen.
En natuurlijk gaan we ook heerlijk een uur YinYoga doen waarbij we de meridianen die een belangrijke energiestroom functie hebben in deze periode voelen door te werken met het bindweefsel tijdens de oefeningen. We sluiten af met acupunctuur om je weerstand ondersteunen en lichaamsenergie te voeden.

Zondag 27 oktober - 12:30-15:00 uur

Victorie Plaza – Warme yogazaal

Kosten € 30,00

Reserveren kan via de receptie van Victorie Plaza

 

Volg Bewussst via social media om op de hoogte te blijven van de nieuwste workshops en data.

Je yoga inplannen? Dat doe je zelf...

Cadeaukaart

Een fijn cadeau voor jezelf of voor een dierbare; Wie gun jij Rust in de kop? Bewussst biedt cadeaukaarten aan.
Wil je een cadeaukaart aanschaffen, klik dan op de button!