Yoga

You're perfect

You're perfect

Ik las afgelopen week een mooi artikel van een psychologiste. We zijn Human Beings en niet Human Doings luidde de titel. Een term die ik zelf ook regelmatig gebruik in mijn lessen. Want waar is het misgegaan? Waar hebben wij bedacht dat we beter ons hoofd en ons denken kunnen gebruiken in plaats van ons gevoel?

Met als gevolg dat we onszelf als een soort rupjesnooitgenoeg door het leven manoeuvreren. Onze lat ligt vaak mijlen hoog om over onze eindeloze to-do lijstjes niet te spreken.

Stel jezelf eens de vraag; wanneer ben ik perfect?

Zonder concessies, zonder vergelijkingsmateriaal, maar echt vanuit jezelf! Best lastig hè..

Toch ben je al perfect precies zoals je bent!

Als iemand perfect lijkt te zijn, dan komt dat doordat je die persoon niet goed kent! Mens ZIJN heeft namelijk niets te maken met perfectie. Wij mensen zijn gemaakt om imperfect te zijn. Om te vallen en weer op te staan!

Maar wanneer jij jezelf constant blijft vertellen dat je niet goed genoeg bent, wijs je jezelf dus eigenlijk af. Daar kun je jezelf letterlijk ziek door maken.

Please shut up!

Dat rupsjenooitgenoeg is eigenlijk je ego, dat constant roept om meer, beter, best! Ons ego probeert geluk buiten zichzelf te zoeken, zoekt naar bevestiging en zoekt naar de overtreffende trap!

En wat nou als we ons ego iets kalmeren? Dat geluk, de bevestiging en de overtreffende trap in ons zelf proberen te vinden.

Dat klinkt te mooi om waar te zijn… Niet constant op je tenen lopen, niet in een constante doe-modus en niet in die constante rush van meer en beter willen. Maar verzachten, ontspannen en vooral vreselijk hard ons imperfect zelf zijn!!

Rust in de Kop

Een rustige geest versterkt de toegang tot je gevoel, maar belangrijker; het kalmeert je ego. Als je hiermee mee oefent, zul je op den duur steeds meer rust ervaren.  

Rust en ontspanning in de vorm van meditatie, yoga, wandelen of een creatieve activiteit kunnen je hierbij helpen. Maar ook je ademhaling kan je hier enorm bij helpen.

Om je op weg te helpen heb ik een geleide meditatie voor je opgenomen, waarmee je in 10 minuten iets meer Rust in de Kop zult ervaren.

Lef!

Dit nummer geeft mij de inspiratie om niet weer die lat te hoog te leggen en mijn to-do lijstjes er weer bij te pakken. Ik hoop dat het jou ook inspireert.

In ons hoofd klinken de stemmen nog van vroeger:

geef niet op, je kunt het wel als je je best maar doet

dan maar doodsbang om te falen

maar die top die zul je halen

tot je niet meer weet waar je het zoeken moet

Iedere dag heb je opnieuw de keus:

ren je door of gooi je rigoureus

je bestaan overhoop

weg de onzin, het gejaag en het gedoe

heb je het lef dan is het nooit te laat

om te beseffen dat het zo niet gaat

reik niet naar de hemel, maar haal ‘m naar je toe

Waarom zou je altijd op je tenen lopen ?

dat houdt niemand vol, geloof dat maar van mij

bal je vuisten niet, maar hou je handen open

kijk in plaats van steeds omhoog een keer opzij

Karin Bloemen - Lef


Gerelateerde posts

BEKIJK ALLE BLOG POSTS

Je yoga inplannen? Dat doe je zelf...