Yoga

Yoga is voor iedereen

Yoga?

Wat is de eerste gedachte die bij je opkomt als ik zeg; Yoga? Eerlijk zeggen!

Veelal hoor ik nog steeds mensen zeggen (of eigenlijk hoor ik het ze denken); geitenwollen sokken, zweverig, daar moet je toch een beetje gek of op z’n minst lenig voor zijn

En dit is precies de reden dat ik met Bewussst ben gestart, om dit imago voor eens en altijd de wereld uit te helpen.

Yoga is voor iedereen, dus ook voor jou!

Met aandacht op je ademhaling letten, je bewust zijn van je houding en je lichaam. Niks zweverigs aan, maar wel iets waar we ons vaak totaal niet bewust van zijn. We zitten in een sneltrein van deadlines, boodschappen, vergaderingen, zorg voor de kinderen, van afspraak naar afspraak rennen. Kortom als een kip zonder kop rennen we maar door, zonder ons echt bewust te zijn. We nemen ons lichaam voor lief, in plaats dat we het liefhebben! Pas op het moment dat er klachten ontstaan trekken we aan de bel.

Wat is jouw excuus om niet een paar minuutjes per dag bewust te zijn van je lichaam, geest en ademhaling?

Mag ik raden; te druk? Herkenbaar! Net als jij zat ik ook in die sneltrein en met geen mogelijkheid kon ik uitstappen en ik rende als diezelfde kip zonder kop rond. Tot daar mijn wakkerschudmoment was; waar was ik in godsnaam mee bezig? Ik maakte mijn omgeving er niet blij mee, maar nog veel belangrijker mijzelf allerminst.

Ik ervaar inmiddels met veel plezier de kracht van bewustzijn in plaats van een constante doe-modus. Dit wil niet zeggen dat ik de hele dag door vreselijk zen zit te zijn en enkel en alleen ontspannen door het leven zweef. In tegendeel, maar bewuster, ja dat ben ik zeker.

Yoga speelt hierin een belangrijke rol. Iedere dag een aantal oefening om mijn lichaam te voelen en te ervaren dat ik leef. Midden op de dag een moment nemen om met aandacht bij je ademhaling te zijn. En bewust je omgeving in je opnemen. Laatst zei iemand tegen me; als ik jou een opdracht geef om onderweg alles wat geel is te fotograferen of in je op te nemen, dan kijk je heel anders naar de omgeving om je heen. Zo ontzettend waar.

Het klinkt vanzelfsprekend om dit te doen, maar ga eens voor jezelf na; wanneer is de laatste keer dat jij bewust een vogel hebt horen fluiten?

Nu denk je misschien; Ja leuk en ik zou best willen, maar wat moet ik met deze boodschap en belangrijker nog hoe dan?

Ik daag je uit om deze week iedere dag 3 minuutjes per dag bewust stil te zijn en met aandacht bij je lichaam en je ademhaling. Slechts die paar kleine minuutjes kunnen het verschil maken. Probeer het eens. Bewussst – Bewust stil zijn!

Stil eens!

Heb je een belangrijke taak uit te voeren, een vergadering waar je tegen op ziet of een lastig gesprek?

  • Ga goed staan of zitten met beiden benen stevig op de grond
  • Sluit een kort moment je ogen
  • Ga met aandacht naar je ademhaling (het kan helpen om je hand op je buik te leggen)
  • Haal 10 keer diep adem (in door de neus en uit door mond)
  • Open rustig je ogen. Hoe voel je je?
  • Succes met je taak, vergadering of gesprek!

Gerelateerde posts

BEKIJK ALLE BLOG POSTS

Je yoga inplannen? Dat doe je zelf...