Yoga

Online yoga, opladen & inspireren 

Online yoga, opladen & inspireren 

De zomerperiode is aangebroken en daarbij voor velen ook de vakantieperiode. Een fijne periode om te genieten van het zonnetje, gezellige terrasjes en misschien wel een heerlijke cocktail daarbij. Maar ook de tijd om te ontspannen, op te laden en jezelf te inspireren. Speciaal hiervoor heb ik Online Yoga lessen voor je opgenomen.

Ook ik gebruik deze zomerperiode om mezelf op te laden en te inspireren met een stapel boeken de er nog ligt, maar ook met opleidingen. Zo heb ik net de eerste module van de opleiding Yin Yoga Medicine afgerond. Wat ik hiervan heb geleerd? Daar vertel ik je graag meer over.

Aandacht

Aandacht was het sleutelwoord de afgelopen dagen. Met aandacht voelen, met aandacht bij mezelf blijven, met aandacht afstemmen op de ander, met aandacht contact maken met de ander, met aandacht luisteren naar de ander, met aandacht luisteren naar jezelf, met aandacht voelen waar mijn behoefte ligt.

Met aandacht leven merk ik ook gelijk aan mijn lichaam. Het wordt zachter en ik ervaar meer ruimte en zachtheid, maar hoe komt dat? 

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 75% uit water

Water bevriest bij een trilling van 24 HZ. 24 HZ kan een gebeurtenis zijn, een stress ervaring, bepaalde woorden of geluiden met een bepaalde trilling. Hierdoor kan je bij bepaalde gebeurtenissen letterlijk het gevoel hebben dat je lichaam is bevroren en op slot staat. Ga eens voor jezelf na; wat maakt dat jij bevriest/ijskoud wordt?

Je lichaam verzachten door te smelten

Wat doe je met ijs om het te ontdooien? Dat verwarm je. Dat verwarmen kun je doen via externe factoren; (infrarood) sauna of een warme douche/bad. Maar belangrijk om je lichaam ook vanuit binnenuit te verwarmen door middel AANDACHT!
Met aandacht blijven bij de gebieden van ijs in jouw lichaam. Waar heb jij de warmte en die aandacht nodig. Waar zou jouw lichaam wel iets kunnen smelten en verzachten?

Tranen tijdens de yoga

Misschien merk je het wel eens op dat er tijdens een yogahouding de tranen over je wangen rollen of dat je ineens erg begint te zweten. Dit is het smeltwater van je lichaam. Je lichaam laat los, smelt en verzacht. Kun je bij jezelf opmerken dat na zo'n houding, na de tranen of na die zweetaanval je lichaam een stukje lichter en zachter voelt?

Wat vertelt jouw lichaam?

Ik vertel vaak tijdens de lessen; Luister goed naar je lichaam, want vaak heeft het je genoeg te vertellen. Niet alleen fysiek, maar ook energetisch gezien.
De afgelopen dagen ben ik veel aan het werk geweest met het bekkengebied en de onderrug. Het gebied van je bekken en je onderrug staat voor; wat beweegt jou in dit leven, waar sta jij voor, wat is jouw basis. Daarbij staat de achterzijde van het lichaam vooral voor het verleden en door voorzijde vooral voor het hier en nu. 

Wellicht kun je de bovenstaande informatie meenemen tijdens het volgen van de online yoga lessen. Voor jezelf te voelen waar jij jouw lichaam meer kunt laten smelten en zachter kunt laten worden.

Gerelateerde posts

BEKIJK ALLE BLOG POSTS

Je yoga inplannen? Dat doe je zelf...