Yoga

Geduld is een schone en gezonde zaak

Geduld is een schone en gezonde zaak

Luisteren naar het fluisteren van je lijf!

Ik vond het zo een mooie uitspraak dat ik deze las. Hoe vaak schreeuwt jouw lijf naar je?

Het is voor mij één van de belangrijkste lessen. Nog niet zo lang geleden, eigenlijk net op het moment dat ik mijn burn-out te boven was, juist toen liet mijn lichaam mij in de steek. Ik ging op reis naar Sri Lanka om daar onder andere een Ayurvedische detox kuur te volgen, om zo het laatste stapje in mijn herstel te zetten, dacht ik…

Maar als ik erop terugkijk was ik zo waanzinnig mijn best aan het doen, weer! Weer in diezelfde valkuil getrapt! Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan; ik zou toch beter moeten weten. Maar blijkbaar had ik toch nog een les te leren en die les wordt iedere keer anders verpakt, waardoor je deze in eerste instantie niet herkend, maar pas op het moment dat je er weer in trapt!

Een flink baal moment was het. Zat ik daar op een prachtige locatie aan het strand waar je dagelijks yoga kon beoefenen, massages kreeg en je volledig in de watten werd gelegd. Maar genieten kon ik er niet van en ik strompelde als een vrouw van 103 jaar. Mijn lijf schreeuwde!!  

Ik kon niet anders dan luisteren naar mijn lijf, rustig aan!

Ik weet niet of je het verhaal van de vlinder weleens hebt gelezen? Een prachtig verhaal met als belangrijkste boodschap; geduld! Geduld met jezelf, met je omgeving en met jouw weg.

In het verhaal probeert de omgeving de vlinder te helpen om uit de cocon te ontsnappen en te gaan stralen, maar blesseert zich op deze manier zo heftig, waardoor de vlinder voor altijd beschadigd blijft.

Ik herken mijn valkuil nu gelukkig steeds sneller, maar geduldig, nee dat ben ik nog steeds niet. Dus vaak denk ik terug aan het verhaal van de vlinder en luister naar het fluisteren van mijn lijf, zodat ik mijzelf niet meer voorbijloop. Ik zit mezelf steeds vaker op mijn eigen to-do lijstjes, wat heb ik nodig en belangrijker wat heeft mijn lijf nodig!Gerelateerde posts

BEKIJK ALLE BLOG POSTS

Je yoga inplannen? Dat doe je zelf...