Yoga

Burn-out

Het lijkt ondertussen bijna op een hip ziektebeeld, maar niks is minder waar en ik spreek uit ervaring. Gister kondigde ook Marco Borsato aan een burn-out te hebben en heeft al zijn werk afgezegd. Maar om tot die beslissing te komen en daadwerkelijk alles even naast je neer te leggen, daar gaat een hele weg aan vooraf. Een weg van schouders eronder, mij gaat dit niet gebeuren, lichamelijke klachten, slecht slapen, onrustig, geestelijke klachten, doorzetten, doorzetten en nog eens doorzetten en wel ja, die lat nog iets hoger leggen voor jezelf.

Tot het niet meer gaat... Je legt je werk neer en je gaat met jezelf aan het werk.

Ik had voor mijzelf in die tijd een metafoor; ik reed eindeloos veel rondjes op een rotonde, maar geen idee welke afslag te nemen. Tot een vriendin tegen mij zei; misschien wordt het tijd om eens te onderzoeken wat er precies aanwezig is op het midden van die rotonde. Kortom de weg naar binnen en te voelen in plaats van te denken.

Wat maakt dat jij die lat zo hoog legt voor jezelf?
Jij zo verschrikkelijk perfectionistisch bent?
Waarom ren je altijd maar door, wat is het dat je liever niet wilt voelen?
Wat maakt dat de keuzestress je lamgelegd heeft en dus maar helemaal geen keuze maakt?

Die weg naar binnen heeft mij uiteindelijk geholpen... Was het makkelijk? Alles behalve dat, maar het heeft mij zoveel meer opgeleverd! Ik kan nu met een gerust hart zeggen dat ik blij ben met mijn burn-out.

Pas als jij jouw burn-out accepteert en erop durft te vertrouwen op je burn-out, dan start de weg naar herstel! Een mooie blog hierover Vertrouw je burn-out van Jentien Keijzer.

Gerelateerde posts

BEKIJK ALLE BLOG POSTS

Je yoga inplannen? Dat doe je zelf...