Yoga

Bewussst de lente in

Bewussst de lente in

We kunnen (en willen) er niet om heen.

Het is lente!

De tijd van nieuw leven, de tijd van bloei en de tijd van weer lekker naar buiten toe.

Zoals je dat in de natuur ziet, kun je dit misschien ook bij jezelf voelen. Het begint te kriebelen, je krijgt nieuwe plannen en ideeën en je hebt niet langer de behoefte om thuis te cocoonen, maar juist om er lekker op uit te gaan en naar buiten te keren. Waar je in de winter periode misschien nog vooral naar binnen bent gekeerd, is de lente de tijd om naar buiten te treden en te groeien en bloeien.

En nu ook de klok vorig weekend een uur vooruit is gegaan, worden de dagen voelbaar weer langer.

De lente staat voor nieuwe energie. Ruimte maken voor nieuwe plannen en ideeën, maar ook het reinigen en detoxen van het lichaam.  Volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze behoort de lente tot het Hout element. De lever en de galblaas meridiaan zijn verbonden met dit element. Beide energielijnen hebben als belangrijke functie het reinigen van lichaam & geest. Zeker in deze periode is het belangrijk om voldoende ontspanning te nemen en veel groene groenten te eten ter ondersteuning van het hout element, minderen met suiker en alcohol, zodat de lever wordt ontzien en zo kan het werken als een persoonlijke detox voor je.

De lessen van aankomende maand staan in het teken van het Hout element. Hierdoor zul je meer energie ervaren en zal je lichaam opgeruimd en schoon voelen, waardoor je kunt genieten van de bruisende energie die de lente met zich mee brengt.


Gerelateerde posts

BEKIJK ALLE BLOG POSTS

Je yoga inplannen? Dat doe je zelf...