Yoga

Alle begin is lastig

Alle begin is lastig

In mijn vorige blog gaf ik 5 redenen waarom yoga nou zo goed voor je is. En niet alleen omdat ik dat zelf vind, maar het is zelfs wetenschappelijk bewezen. Toch is er vaak die drempel voor mensen om er niet mee te starten (of het is gewoon helemaal niet jouw ding, dat kan natuurlijk ook, even goede vrienden!)

Alhoewel ik het best spannend vind, wil ik graag mijn persoonlijke ervaring met jullie delen.

Al zolang als ik mijzelf kan heugen heb ik al een onrustig gevoel in mijn lijf. Ik wil overal bij zijn, overal bij horen, niks missen en bovendien vind ik het erg belangrijk wat mensen van mij vinden. Ik kan je vertellen; een knap vermoeiende eigenschap!

Tot ik een aantal jaren geleden ontdekte dat het ook anders kon…

Ik kwam in aanraking met yoga en mijn nieuwsgierigheid was gewekt en daarom besloot ik een yoga en meditatie reis te boeken naar Italië. Net onder Napels, een prachtige omgeving waar ik eens even lekker zou gaan genieten en ontspannen. Mijn hoofd maakte weer eens overuren en ging als een metronoom als een malle van links naar rechts, dus wat ontspanning kon ik wel gebruiken.

Eerder vandaag las ik een mooie uitspraak; Wie verwachtingen zaait, oogst teleurstellingen.

Die vlieger ging in mijn geval ook zeker op bij die eerste dag in Italië; om 06:00 uur de wekker, een koude douche en om 06:30 uur present op je yoga mat. Op het dakterras met fenomenaal uitzicht en opkomende zon…, dat dan weer wel. Even genieten van het zonnetje bij het zwembad en hup door met de mindfulness beoefening. Dit bleek een behoorlijke uitdaging voor mij; ik werd super ongeduldig omdat er maar niks gebeurde of ik kwam gehandicapt uit de bodyscan omdat ik na het linkerbeen al in slaap viel.

Het eten was echt heerlijk, maar zonder suiker (tiramisu), tarwe (pasta) en alcohol (wijn), vond ik Italië toch echt een stuk minder aantrekkelijk. Dus of ik het echt ontspannend vond; mwah niet echt! Ik deed echter wel vreselijk hard mijn best, ook om te ontspannen. Die deksel zou ik daarna nog vaak op mijn neus krijgen…, te hard je best voor iets doen werkt vaak averechts.

Toch veranderde er iets na een paar dagen. De liefdevolle en pure aandacht en het bewust bezig zijn met je lichaam en je ademhaling begon zijn vruchten af te werpen. Ik werd een stuk rustiger en meer ontspannen en veel belangrijker ik kwam steeds meer bij mezelf. Ik voelde me na die week in ieder geval ontzettend goed en vol liefde, alsof er een kaarsje was aangestoken daarbinnen. Dat ware geluk ligt tenslotte binnen in ons en niet daarbuiten.

Die wetenschap heeft mij uiteindelijk de RUST in de Kop gegeven

Inmiddels beoefen ik zelf dagelijks yoga en het helpt me om dicht bij mijzelf te blijven en meer ontspannen en bewust te zijn van mijn lichaam & geest. Ook geef ik lessen om mensen te inspireren en Rust in de Kop te brengen en meer Ruimte in het lijf.

Als ik het kan, kan jij het zeker! Dus wanneer zie ik je op de mat of op de bureaustoel?

Ja bureaustoel ja, want ik geef ook stoelyoga bij bedrijven. Meer hierover in mijn volgende blog.

Gerelateerde posts

BEKIJK ALLE BLOG POSTS

Je yoga inplannen? Dat doe je zelf...